CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: "AKP PARTİ DEVLETİNDE BİAT YOKSA SÜRGÜN VAR"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: "AKP PARTİ DEVLETİNDE BİAT YOKSA SÜRGÜN VAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ’ın sürgün edilmesini yazılı bir basın açıklaması ile eleştirdi. Sürgünün, yargının siyasallaştığının en net göstergesi ve son halkası olduğunu ifade eden Ağbaba, “AKP Parti Devletinde yargıçlar ve savcılar biat etmezse sürgün ediliyorlar.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’nın açıklamaları şöyle:

“Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ’ın HSK üyelerinin seçiminin ardından sürgün edilmesi, yargının siyasallaştığının en net göstergesi ve son halkasıdır. Kendilerine dikensiz gül bahçesi yaratmak isteyenler önceliği yargıya verdiler.

HSK’nın tüm üyelerini bir siyasi parti belirlerse felaket olur dediğimizde tam da bunu söylüyorduk. AKP Parti Devletinde yargıçlar ve savcılar biat etmezse sürgün ediliyorlar. Çünkü içinde bulunduğumuz dönemde AKP’li olmamak ve hatta biat etmemek terörist olmakla eşdeğer tutuluyor. Referandum sürecinde de bu ülkenin yarısının arsızca “terörist” ilan edildiğini gördük.

Yargı bağımsızlığını, hukukun siyasallaşmasının yaratacağı sorunları, hukukun üstünlüğünü bulunduğu her platformda dile getiren, yazdığı yazılarla bunu aktaran bir sivil toplum örgütünün başkanının sürgün edilmesi asla kabul edilemez. Mustafa Karadağ bağımsız yargıyı savunduğu için AKP tarafından sürgün kararı alınmıştır. Partili Cumhurbaşkanlığından sonra Partili HSK haline gelen kurul da bu kararı uygulamıştır.

Bundan 3 yıl önce “Eğer bu HSYK bu siyasi iktidarın eline geçerse, bundan sonra kimse, bu yargının bağımsız olacağından bahsetmesin” diyen Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, 3 yıl önceki söylediklerinde ne kadar haklı olduğunu maalesef kendi sürgün kararıyla tüm Türkiye’ye gösterdi.

Biz bağımsız yargıyı ve hukukun herkesten üstün olduğunu savunmaya, adaletin terazisinin güçlüden değil haklıdan yana olduğu bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz. OHAL ile kurumsallaşan faşizme boyun eğmeyecek ve katledilen bağımsız yargıyı yeniden adalet dağıtır hale getirmek için mücadeleyi sürdüreceğiz.”