Yargıdan Suruç Çağrısı

Yargıdan Suruç Çağrısı

Suruç katliamına ilişkin Ankara Aile Mahkemesi Hakimi ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ’dan açıklama geldi.

Hakim Karadağ, “Suruç'ta 32 genç iyi insanın canına kıyıldı, 100'den fazla genç iyi insan ise yaralandı. Şanlıurfa Valiliğinin bu aşağılık, kandan beslenen, kalpleri mühürlü, karanlık ve derin gücün gerçekleştirdiği katliama tepkisi çol bildik, tanıdık” dedi.

“SURUÇ KATLİAMI İLE İLGİLİ BİLGİLER YİNE BİZLERDEN GİZLENİYOR”

Şanlıurfa ili ve ilçelerinde Suruç katliamı ile ilgili gösteri, yürüyüş basın açıklaması yapmanın yasaklanmasını eleştiren Karadağ, “Tıpkı, son iki yılda gerçekleşen Reyhanlı, Roboski, Cilvegözü, Diyarbakır, 6-7 Ekim olayları, 17-25 Aralık, MİT TIR'ları, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve diğer meslektaşların katli olaylarında olduğu gibi çok bildik, çok tanıdık” açıklamasında bulundu.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizler çok uzun zamandır öz yurdunda olup biteni bilme hakkına sahip onurlu yurttaşlar değiliz. Hep ve her zaman aslında bizim bildiğimiz gibi olmayan pis şeyler olur ve hep bizim yararımız için bilmemiz iyi olmayan şeylerdir bunlar. Yıllar sonra ise meğer faiillerin bizlere “sizin bildiğiniz gibi değil” diyenler olduğunu öğreniriz. En azından bizlerin deneyimi böyle.

Suruç katliamı ile ilgili bilgiler yine bizlerden gizleniyor, haber alma, karşı çıkma hak ve özgürlüğümüz engelleniyor.

“CANLI BOMBA DA ÖLDÜ ZATEN Mİ DİYECEĞİZ?”

Kobani'ye, çocuklara oyuncak götüren çoğu üniversite öğrencisi ama hepsi gencecik insanlardan kim korkar, kim istemez Kobani'li çocukların sevinmesini, gülümsemesini. Şimdi bu katliamı terör eylemi deyip geçiştirecek miyiz, ne işleri varmış orada, oturup okullarını okusalardı ya mı diyeceğiz? Biz bilmeyince katliamın konuşulmasını yasaklayınca kanlar, canlar geri gelecek mi? Sorumlular bulunup hesabı sorulacak mı? Canlı bomba IŞİD üyesi çıkınca keşke bizi başka örgüt öldürseydi mi diyeceğiz? Yoksa şükür mü edeceğiz? Canlı bomba da öldü zaten mi diyeceğiz?

“SUÇ İŞLEMELERİNE İZİN VEREN KİMDİR?”

Artık terör eylemidir, terörün dini imanı yoktur, lanetliyoruz, kınıyoruz, birlik beraberlik günüdür gibi safsatalar duymak istemiyoruz. Kimse sorumluları bulunsun, sınırlarımızda bu kadar silahın cirit atmasının sorumlusu kimdir, eğititip, donatım, gönderen kimdir, bu kan içicileri ülkemizde saklayan, tedavi ettiren, suç işlemelerine izin veren kimdir, hangi yapıdır? Bilmek istiyoruz.

Bizler de onurlu, devletinin yaptığı işlerden haberdar olan onurlu yurttaşlar olmak istiyoruz.

Terörü lanetliyoruz, ölenlere rahmet diliyoruz, kalanlara geçmiş olsun, bunu yapanlar kahrolsun demiyoruz.

CUMHURİYET SAVCILARI GÖREVE

Bizler Türkiye'nin onurlu yurttaşları olarak her şeyin açık açık konuşulmasını, kimlerin verdiği istihbaratı kimlerin dinlemediğini, ciddiye almadığını, görmezden geldiğini, silah taşımayı iş edinip de katliamı önlemeyi ihmal edenlerin kim olduğunu, bu canileri eğitip donatatıp oralara gönderenin kim olduğunu bilmek öğrenmek istiyoruz.

Cumhuriyet Savcılarını siyasi, adli ve mülki aktörlerin baskısından arınarak, adil yargılama ve etkin soruşturma ilkelerinin tüm gereklerini gözeterek suç soruşturması yapmaya, insiyatif kullanıp sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Artık yas tutmak istemiyoruz.

Şimdi sormak zamanıdır ve kim bunlar diyoruz, bu barış, sevgi düşmanları kimler öğrenmek istiyoruz.

Kim bunlar kim