19 MAYIS ATATÜRK'ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI

19 MAYIS ATATÜRK'ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI

Ulus olarak bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 97. yıl dönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs, bugüne kadar Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanagelmiştir.

Son yıllarda siyasal nedenlerle kutlama törenleri askıya alınmış olsa da, 19 Mayıslar; meclisi basılmış, toprakları işgal edilmiş, devleti tarumar edilmiş bir ulusun diriliş destanı olması nedeniyle asla unutulmayacaktır.

Yurttaşlarımızın maruz kaldığı darbeler ve son on yıllarda yaşanan karşı devrim sürecinde 19 Mayıs'da biçimlenen bağımsızlık ruhunun kaybettirilmesiyle  anayasasızlaştırılmış, yargı kurumları yozlaştırılmış, halkın adalete güveni yok edilmiş durumdadır. Hiç kuşkumuz olmasın ki, 97 yıl önce, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ulusal direnişten aldığımız ilhamla; insan onurunu, insan haklarını ilke edinmiş, katılımcı, çoğulcu demokratik, içte ve dışta barış içinde, hiç kimsenin öteki olmadığı, çevrenin korunduğu, bilimin en yüce değer olarak kabul edildiği, hukukun temel ilkelerine ve koyduğu kurallara kendisini bağlı sayan, hukuksuzlukların ve adaletsizliğin ortadan kalktığı tam bağımsız Türkiye'nin yeniden tesisine, halkımız ile birlikte tanıklık edeceğiz.

 Yargıçlar sendikası olarak, bu umutlarla öncelikle gençlerimiz olmak üzere tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarız.

 

YARGIÇLAR SENDİKASI