Basın Açıklaması

Basın Açıklaması

HSYK'nın 30 Nisan 2013 tarihli 711 sayılı kararnamesiyle Beykoz Cumhuriyet Savcılığından Gebze Cumhuriyet Savcılığına atanan değerli ve sevgili meslektaşımız, dostumuz Cumhuriyet Savcısı Faruk Yıldırım ERMERAK geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşama veda etmiştir.

Eşi İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi Yargıcı Sayın Pervin GÖK ERMERAK gördüğü davada gündeme getirilen ihtiyati tedbir talebini reddetmesi üzerine talep sahibi ve her zaman cemaate yakınlığını ifade eden bir avukatın sürdürürüm şeklindeki tehditlerinden sonra yasal hiçbir gerekçe olmamasına karşın kararnameye alınacağı bildirilmiş fakat, konunun yargı çevrelerinde dillendirilmesinden sonra kararnameye konulmamıştır.

Ancak HSYK, Yargıç Pervin GÖK ERMERAK'ı tayin edememenin acısını, yine haklı ve yasal hiçbir sebebi olmadığı halde Meslektaşımız Faruk Yıldırım ERMERAK'ın emeğini, kıdemini, çalışmalarını, o pek kutsal saydıkları aile birliğini görmezden gelerek çıkarmış ve kendisini eşiyle birleştirerek Anadolu adliyesi yerine tenzil ile Beykoz Cumhuriyet Savcılığından Gebze Cumhuriyet Savcılığına tayin etmiştir.

Elbet bu haksız, merhametsiz ve yenilmişliğin tatmini saikli HSYK tasarufu kabul edilebilir değildir.

Değerli meslektaşımız, Cumhuriyet Savcısı, onurlu insan Faruk Yıldırım ERMERAK emeğinin değersizleştirilmesi, kendisinin itibarsızlaştırılması amaçlı bu haksız, hukuksuz ve merhametsiz saldırıyı kaldıramamış, bu üzüntüsünü defalarda dile getirmiş ve nihayetinde bu gece bu ağır yük nedeniyle kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmiştir.

Bu haksız, hukuksuz ve merhametsiz tasarrufun sahibi HSYK'nın tasarrufun mağduru meslektaşımızın yaşamını kaybetmesinde hiçbir katkısı yoktur denilemez. Aksi hal Cumhuriyet Savcılarının da bir insan olduğunu, onların da bir gururları, duyguları olduğunun inkarıdır.

Değerli meslektaşımız, dostumuz, sendikamızın üyesi, hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına olan inancı yerine hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Faruk Yıldırım ERMERAK'a tanrıdan rahmet, değerli eşi, kendisi de sendika üyemiz olan Yargıç Pervin GÖK ERMERAK, kederli ailesi ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Acısı acımızdır. Yargı şehidi sadece vurularak olunmuyor. Haksız, hukuksuz tasarruflar da insanların yaşamına mal oluyor.

Yargıçlar Sendikası sonuçları vahim HSYK tasarruflarının takipçisi olacaktır.

Kamu oyuna saygı ile duyurulur.

YARGIÇLAR SENDİKASI