Sendikamız Üyesi Ali Haydar Yücesoy Hakkında HSK Tarafından Başslatılan Disiplin Soruşturmasına Dair Açıklamamızdır

İstanbul yargıcı iken isteği dışında Afyonkarahisar’a atanan Ali Haydar Yücesoy’un Twitter hesabından yapmış olduğu “HSK içine sızdığı ve etkin olduğu iddia edilen İstanbul grubu/pelikan çetesi gölgesinden arınmadan,yasal soruşturma prosedürünü işletmeden atama v.b tasarruflarda bulunmayı ertelemelidir.O soruşturmayı kimse istemeyecekse,bu grubun kurbanları olarak biz talep ediyoruz “şeklindeki paylaşımı nedenıyle HSK 1. Dairesinin kararı ve kurul başkanının oluru ile disiplin soruşturması başlatılması ve HSK müfettişlerince yargıç Ali Haydar Yücesoy’dan savunma istenildiği öğrenilmiştir.
             Ali Haydar Yücesoy mesleğimizin illaki de hukuk diyen ,kimsesizlerin kimsesi olan yüzaklarından olup,şahsına yapılan işlem ,tamamen mobing kapsamında değerlendirilmektedir.
              HSK vermiş olduğu bu karar ile hukuku önceleyen yargıç ve cumhuriyet savcılarına her ne olursa olsun konuşmayın,eleştirmeyin,üç maymunu oynayın sessiz kalın ,biz sizin teminatınız değiliz,sizler teminatsızsınız mesajını vermiştir.
2010 yılında başlayan,2017 yılında bir üst aşamaya geçen yargıyı iktidara bağlama ,yargıçları teminatsız bırakma çalışmaları hedefine ulaşmış,yargıç ve cumhuriyet savcılarını kimsesizlerin kimsesi olmak yerine,yaratılan korku ortamında yargıçların da korkularına teslim olmasını sağlamıştır.
               HSK, Ali Haydar Yücesoy ve pek çok sendikamız üyesi hakkında başlattığı ve verdiği disiplin cezalarıyla, hukukun üstünlüğünün galip geleceği inancının kaybedilmesine katkı sağlamaktadır.
               Her şeye rağmen haklının güçlüyü ,aydınlığın karanlığı yeneceği,yargının içindeki güç odaklarından arınacağı,eleştirinin doğru işler yapılmasına katkı sağlayacağına inananların çok olduğu ve bu çokların hakettikleri makamlarda olmaya başlayacağı ,baskılanmayan,baskı altına alınamayan yargıç ve cumhuriyet savcılarının sayılarının artacağı ,hamasi sözlerle kamuoyunun uyutulamayacağı bir yargı sisteminin kurulacağına olan inancımız yitirilmeyecektir.
               Korkularına rağmen hukukun üstünlüğüne olan inancından vazgeçmeyerek mesleğini ifa edenleri değerli üyemiz yargıç Ali Haydar Yücesoy’un şahsında saygıyla selamlıyoruz.
     YARGIÇLAR SENDİKASI