Başkana Sürgün Kararnamesi

Kamuoyuna Bağımsız ve Tarafsız Yargı Adına Duyurumuzdur.

HSK 26.05.2017 tarihli kararnamesiyle Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ'ı Şanlıurfa'ya sürgüne göndermiştir.Bu karar "Yargı bizimdir,sizin gibi tarafsız ve bağımsız ,biat etmeyen yargı mensubu istemiyoruz"düşüncesinin ifadesidir.Ancak şu bilinmelidir ki ,biz bir yere gitmiyoruz . Özlediğimiz hukukun inşasında varız ve artarak var olmaya devam edeceğiz.Hiç kimse bizden aksi bir davranış beklemesin.
Ne cemaatlere ne siyasi iktidarlara yanaşmak ,biat etmek bizim şiarımızda yoktur.
Yeniden siyasi iktidara bağlı yargı olusturmak isteyenlere karşı ,yanlı ve bağlı yargı istemeyen herkesi ,bu karara karşı sessiz kalmamaya çağırıyor​uz .Aksi halde birgün sıranın kendilerine de geleceğini hatırlatıyoruz.
HSK' nun gerçekten kimin için oluşturulduğu bir kez daha açığa çıkmıştır.HSK'nu yargı adına son derece yanlış olan bu kararından dönmeye davet ediyoruz.