Tahir Elçi'nin Katledilmesi

Tahir Elçi'nin Katledilmesi

Diyarbakır Baro Başkanı, değerli meslektaşımız Tahir Elçi, karanlık güçlerce bir polis memurumuzla birlikte, iki gün önce kurşunlanan dört ayaklı minarenin altında “Bir daha çatışma olmasın “ sözlerinden saniyeler sonra çıkan çatışmada katledilmiştir.
Dış ülkelerle yaşadığımız sıcak problemlerin, savaş ikliminin, Suruç ve Ankara katliamlarının ardından, gazetecilerimiz yaptıkları haberlerden ötürü terör örgütleriyle ilişkilendirilerek tutuklanıp, sivil ölümleri olağanlaştırılırken hukuk ve barış insanı meslektaşımızın katlini kınıyor, sorumluların derhal etkin bir soruşturmayla ortaya çıkartılmasını diliyoruz.
Tıpkı geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki odasında katledilmesinde olduğu gibi, en çok korunması gereken hukuk adamlarının korunamadığı ortamda, halkın hukuk güvenliğinden öte hiçbir can güvenliği kalmamıştır.
Ülkenin aydınlarının birer birer öldürülerek dosyalarının zamanaşımı karanlığına sürüklendiği, eli kanlı katillerin aramızda gezdiği topraklarda kanımız üzerine and içeriz ki; her birimiz tek tek öldürene dek barışa, insanlığa sıkılan kurşunların hesabını yargı önünde hesap vereceği güne dek soruşturmaların takipçisi olacağız.
Değerli meslektaşımızın ve şehit edilen polis memurumuzun aziz anısına saygıyla acılı ailelerine, hukuk camiasına başsağlığı dileriz.

YARSAV & Yargıclar Sendikası