Hakimler ve savcılar kurulu’nun sendikamız üyesi Şanlıurfa Cumhuriyet Savcısı Taner Temur hakkında açtığı soruşturma

Hakimler ve savcılar kurulu’nun sendikamız üyesi Şanlıurfa Cumhuriyet Savcısı Taner Temur hakkında sorusturma açtığını ve HSK müfettişi tarafından yer degiştirme istemli olarak hazırlanan raporun,HSK’na sunulduğunu basından ögrendik.Neydi Cumhuriyet Savcısı Taner temurun yazdıkları ;
Facebook hesabından iki paylaşımda bulundu. Temur, ilkinde “En hafif deyimiyle, T.C. ibareleri kaldırılırken resmi kurumlardan içine sinmeyenler vardı. Habur mahkemeleri kepazeliğini içine sindiremeyenler vardı. Genelkurmay Başkanımızı cezaevine gönderip kozmik odaları peşkeş çekenleri içine sindirmeyenler vardı. FETÖ’cülerin yargısını, sınavlarını sinderemeyenler vardı. Eli öpülesi bilim insanlarımızın itibarsızlaştırılmalarını içine sinderemeyenler vardı. Dinlemediniz. Şimdi; onların cezaevlerine çürümelerini, ölümlerini, ülkemizin bu hainliğe sürüklenmesini, içine sindirdiniz de, İstanbul seçimi mi içinize sinmiyor. Siz de haklısınız, çok (d) oldunuz...” ,
İkincisi de ,Atatürk düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu’nun cenaze törenine Berat Albayrak, Numan Kurtulmuş ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un katılmasını eleştiren bir paylaşımı alıntılayan savcı Temur, “Yazıklar olsun. Yunan galip gelseydi ve 10 Kasım 9’u 5 geçe vs.. Bu meczup önünde mi saf tuttunuz. Ecdadınıza... Saygı duymayan” şeklindeki facebok paylaşımı .Bir HSK çalışanı, bu paylaşımları ihbar kabul etti.
Bunun üzerine HSK, cumhuriyet savcısı Temur hakkında soruşturma açtı ve   Gaziosmanpaşa’dan Şanlıurfa’ya sürdü.
Sendikamız üyesi Cumhuriyet Savcısı Taner Temur’un bahsettiği Kadir Mısıroğlu kimdi peki.Hatırlayalım.2018 yılında bir televizyon programında. “Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın ben razıyım”diyen,Uğur Mumcu’nun Rabıta adlı kitabında bahsettiği üzere Atatürk aleyhine yalan ve hakaret içeren kitapları ile elde ettiği  servet ve Suudi Arabistanın desteğiyle bu servetin bir kısmının Avrupa daki islamcı örgütlere aktarılan Atatürk düşmanı bir zat.
Başındaki püsküllü fesi ile boy gösteren bu zat; cumhuriyetin kurucu değerlerine düşman olup her konuşmasında milli değerlerimize hakaret içeren sözler söyleyen biri. Sözlerini duymazdan gelen cumhuriyet savcıları varken Taner Temur mesleğinin hakkını vererek , özel sayfasında bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş ve ifade özgürlüğükapsamında görüşlerini açıklamıştır.
HSK eleştiri sınırında kalan bu açıklamaya soruşturma izni vermekle bir kez daha hak ve özgürlükler konusunda çağın ne kadar gerisinde kaldığını ve yargıç ve cumhuriyet savcılarının teminatı olmadığını ,yürütmenin arzu ettiği,hedeflediği sistemi getirmek için yargının nasıl bir rol biçildiğini  göstermiştir .
HSK müfettişinin raporunda bahsettiği,yargıya güvenin cumhuriyet savcısı  Temur’un paylaşımı ile değil,bu soruşturmanın açılması ile zedelendiği açıktır. Yaşadığımız dönüşümde HSK’nun yargının bağımsızlığını tesis etmede ki görev ve yetkilerinin bulunduğunu, aksi halde yargı tarihinin kendilerini kapkara harflerle yazacağını hatırlatarak ,yaptığı yanlıştan dönmeye çağırıyoruz
Yargıçlar Sendikası