Yargıçlar Sendikası Barış Günü Açıklaması

Hiç kimse savaş çığırtkanlığı yapmasın, savaşa davet çıkarmasın, bir daha savaş olmasın, insanlar ölmesin diye 52 milyon insanın ölümüyle sonuçlanan ikinci Dünya savaşının başladığı tarih olan 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak kabul edilmiştir.

Barış zamanında zenginliğini artırmanın sınırlarını zorlayan egemenlerin varlıklarını daha da çoğaltmak ve iktidarlarını sürdürmek amacıyla icat ettikleri savaş oyunu ne yazık ki sadece bu oyunu oynamak zorunda kalan dünya halkına zarar vermektedir.

Kendi halkına düşmanlık ederek belirsiz hedefler peşinde koşan, kurduğu korku imparatorluğunun tükendiğini anlayan iktidar; dost geçindiği despotik iktidarlardan bir kısmına husumet yöneltip savaş kışkırtıcılığı yaparak iktidarını sürdürme telaşına kapılmıştır.

Anayasamızın 92. Maddesiyle; “savaş hâli ilânı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi izninin” emredildiği ve Ulusumuzun ağırlıkla savaşa girmeye onay vermediği gerçekleri gözardı edilerek, büyük bir suçun işlenmesi dahi göze alınmış gözükmektedir.

Savaş, insana ve uygarlığa yapılan en büyük saldırıdır..

Savaş ve kavga, kalplerinde barış ve sevgiye yer olmayanların ilk seçeneğidir.

Savaşın kazananı yoktur. Kazanan bu oyunun senaristi, yapımcısı ve yönetmenidir.

Dünyanın olanakları ve nimetleri üzerinde yaşayan insanlara aittir.

Daha güzel bir Dünya, daha mutlu insanlar ve çocuklar, yaşanabilir bir doğa için SAVAŞA HAYIR !

İktidar mücadelelerinin aracı olmamak için S A V A Ş A H A Y I R

Barış ve kardeşliğin hâkim olduğu bir Dünyada yaşamak için SAVAŞA HAYIR !

Dünya halklarıyla kardeşliğimizi, dostluğumuzu sürdürmek, komşularımızla kavgasız yaşamak için BARIŞ.

İnsanların silahın her türlüsüyle, kurşunlarla ölmemesi için BARIŞ.

YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ

Halkına düşman olan, insanlarını öldürmekten utanmayan, savaşlardan medet uman tüm iktidarları ve savaşı LANETLİYORUZ.

DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

YARGIÇLAR SENDİKASI