BASIN AÇIKLAMASI

Bugün bazı basın organlarında yer alan haberlere göre, Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından, sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturmaya esas inceleme başlatıldığı öğrenilmiştir.

Yakın zamanda girdiği ölüm orucu sonucu hayatını kaybeden, terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölümünden önce ve ölüm orucunu bırakması sonrasında Ayşe Sarısu Pehlivan, "türküler kimseye zarar vermez, İbrahim Gökçek yaşamalıdır" şeklinde bir tweet atmış, ölümü sonrasında da sadece üzüntüsünü belirtmiştir.

Arkasından, sosyal medya kullanıcısı birtakım kişiler tarafından suçlanarak taciz edilmiş ve devamında bazı medya grupları tarafından hedef alınmış ve son olarak HSK'nın inceleme başlattığı haberi gelmiştir.

Sendika Başkanımızın evrensel hukuk, vicdan ve insani ölçütlere uygun paylaşımları hiçbir şekilde suç unsuru içermemektedir. Tümüyle insani açıdan ve yaşam hakkının kutsallığını vurgulamak yönünden yapılan paylaşımların, abartılı yorum ve suçlamalara hedef yapılması kadar, HSK'nın inceleme başlatması da anlaşılır bir tutum değildir.

Yargıçlar Sendikası Yönetim Kurulu olarak Başkanımızın tereddütsüz arkasında olduğumuzu, herhangi bir suç veya disiplin eylemi niteliği bulunmayan paylaşımlar nedeniyle HSK'nın vicdanlara hitap edecek ve sağduyulu bir karara imza atacağına inanmak istediğimizi belirterek, durumu saygı ile kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yargıçlar Sendikası Yönetim Kurulu