HSYK inceleme izni

HSYK inceleme izni

YARGIÇLAR SENDİKASI GENEL SEKRETERİ AYŞE SARISU PEHLİVAN HAKKINDA İNCELEME YAPILMASINA DAİR BASIN AÇIKLAMASI 

 

Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Karşıyaka yargıcı Ayşe Sarısu Pehlivan 16 Nisan 2017 tarihinde referanduma götürülecek olan Anayasa değişiklikleri ile ilgili olarak Evrensel Gazetesine mülakat vemiş ve bu görüşler Gazetenin 20 Şubat tarihli nüshasında yayınlanmıştır. 

Anılan mülakatın yayınlanması nedeniyle HSYK 3. Dairesinin Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme izni verdiğine dair haberler basında yer almış, HSYK tarafından bu haber yalanlanmamıştır. 

Bilinmelidir ki; 

1- Evrensel Gazetesi tüm Türkiye'de yayınlanan günlük siyasi bir gazetedir. 

2- Açıklama Türkiyeyi ilgilendiren ve bu Ülkenin yönetim biçiminin değiştirilmesini öngören Anayasa değişikliğine ilişkindir. 

3- Hukukun üstünlüğüne dayalı, laik, demokratik rejimin korunması Yargıçlar Sendikasının faaliyetleri kapsamındadır ve tüm Ülke için çok önemlidir. 

4- Genel Sekreter, Karşıyaka yargıcı Ayşe Sarısu Pehlivan'ın sözleri Yargıçlar Sendikasının görüşlerine tamamıyla uygundur ve Sendikayı temsilen söylenmiş sözler, açıklanmış düşüncelerdir. 

5- Yapılan açıklamalar, düşünce ve örgütlenme özgürlüğü cümlesinden olup hernangi bir şekilde adli ve disiplin yönünden soruşturmaya maruz bırakılması asla kabul edilemez. 

6- Yapılan iş, tamda söylendiği üzere, siyasi iktidarın emri altındaki HSYK'nın, iktidar muhaliflerine neler yapabileceğinin açık bir ifadesi olmuştur. 

7- Yargıçlar Sendikası Yönetimi ve tüm üyeleriyle birlikte Genel Sekreteri Ayşe Sarısu Pehlivan'ın yanındadır. Yapılacak inceleme ve soruşturmalara karşı hep birlikte direnektir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

 

YARGIÇLAR SENDİKASI